Kurssi on tehty kaikille akvarellimaalausta aloitteleville, vaikka olisit maalannut jollain muilla väreillä aiemmin, niin tämä kurssivoi olla sinua varten, mutta kurssille voi osallistua vaikka aiempaa maalausharrastustaustaa ei olisi.

Kurssilla esitellään videoilla erilaisia akvarellimaalaustekniikoita, joita voi myös yhdistellä keskenään. Voit kokeilla videoilla nähtäviä asioita, mutta videoita ei ole hyvä matkia suoraan, koska se ei tue luovuuttasi. Luovuus menee herkästi lukkoon, jos et luota itseesi ja omaan sisäiseen ääneesi.

Sisältää 6videota. Kurssimateriaali aukeaa kokonaisuudessaan heti. Sen voi opiskella maalaamalla usean viikon aikana tai vaikka lomaviikon aikana joka päivä maalaten.

Ensimmäisessä videossa testataan kolmet erilaiset akvarellit, sekä miten ne käyttäytyy pienellä siveltimellä kuivalle paperille ja isolla siveltimellä märälle paperille.

Toisessa videossa sovelletaan sekä märälle että kuivalle maalaamista.

Kolmannessa videossa maalataan maisema, jossa tunnelma menee esittävyyden edelle.

Neljännessä videossa annetaan akvarellin näyttää todellinen luonteensa ja erikoisominaisuutensa.

Viidennessä videossa fiilistellään ulkona akvarelliretkellä.

Kuudennessa videossa maalataan kuuluisa Johannes Wermeerin 1600-luvulla öljyväreillä maalaama Tyttö ja helmikorvakoru-maalaus akvarelleilla jäljentäen.

Kurssin opettajana on Päivi Kukkasniemi (kuvataiteilija amk), joka on maalannut näyttelyitä jo yli 20-vuoden ajan. Näyttelyt vuosina 2008-2014 on ollut akvarelleilla maalattuja, jonka jälkeen Kukkasniemi on siirtynyt akryyleihin, mutta akvarellimaisuus on on yhä edelleen hänen maalauksissaan mukana, ja tämän verkkokurssin innoittamana akvarelleja on tulossa myös hänen tuleviin näyttelyihin. Kukkasniemen tulevat näyttelyt löydät hänen verkkosivultaan: www.paivikukkasniemi.fi


Kuudennessa videossa kopioidaan kuva akvarelleilla. Kuvassa yksityiskohta. Kopioitavana kuvana esimerkissä on Johannes Werdeerin Tyttö ja helmikorvakoru-maalaus. Alkuperäinen maalaus on tehty öljyväreillä, eikä akvarellilla saa täysin samanlaista. Akvarellimaalarin täytyy oppia tietämään missä kohtaa kannattaa yksinkertaistaa, ja missä kohdassa väri jämähtää kiinni tai alkaa leviämään ikävästi onnistumisen sijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *